Wat kun je verwachten van het werk van een stoffeerder?

Gepost op: 7 april 2020

Delen  

Heb jij een meubelstuk dat veel emotionele waarde heeft of waar je graag nog lang mee doet? Dan kan een stoffeerder dit meubelstuk een compleet nieuw leven geven. Deze specialist in stofferen kan het meubelstuk indien nog repareren of de stof compleet vervangen. Maar hoe gaat deze specialist te werk? In dit blogartikel lees je wat kunt verwachten van iemand die werkzaamheden uitvoert.

Bespreken van de wensen
Allereerst wordt er samen met de klant een gesprek gevoerd. Wat wordt er verwacht en wat zijn de wensen? Is het de reparatie van een oude fauteuil, het repareren van een stoffen trap of is het een nieuw meubelstuk stofferen? Samen met de klant wordt er gekeken naar de mogelijkheden en oplossingen.

Advies
Nadat de klant zijn of haar ideeën en wensen op tafel heeft gelegd, zal er samen gekeken worden naar wat de beste optie is. Je zult worden geadviseerd. Wat is de beste optie en hoe ziet deze specialist het voor zich. Er kunnen wat snelle schetsen worden gemaakt en je krijgt meer te weten over de beste stoffen voor jouw project.

Offerte
Vervolgens kan er een offerte worden opgesteld voor het verwachte werk. Dit kan direct tijdens het gesprek gedaan worden, maar deze kan ook op een later moment worden opgesteld en digitaal of per post worden verstuurd. Wanneer je online contact opneemt voor het stofferen, kun je ook vaak direct een offerte ontvangen. In deze offerte staan de verwachte werkuren, productkosten en meer. Je kunt voor jouw project bij meerdere bedrijven een offerte aanvragen.

Aan huis of op kantoor
Wanneer het gaat om één stoel of bank, kan dit meubelstuk naar de werkplaats gebracht worden. Hier wordt het meubelstuk gerepareerd of opnieuw bekleed. Wanneer het gaat om een groter project of meerdere meubelstukken, kan er altijd op locatie worden gewerkt door deze specialist. Een trap bekleden is bijvoorbeeld iets wat alleen ter plaatse kan.

Bijzondere opdrachten
Wat doet een stoffeerder nog meer dan meubels bekleden? Hij of zij kan ook ingeschakeld worden voor het creëren van geloofwaardige meubelstukken voor het theater of de filmindustrie. Het werk van deze specialisten komt ook goed van pas voor het restaureren van historische meubelstukken en meer. Daarnaast werken deze specialisten vaak samen met interieurdesigners. Zij kunnen worden ingeschakeld voor het maken van gordijnen, dekbedden, kleden of tapijten.

Je kunt een specialist in het stofferen dus voor meerdere doeleinden inschakelen. Je kunt eenvoudig een offerte aanvragen voor jouw project. Geniet van de expertise, service en unieke mogelijkheden van deze beroepsgroep.