Een traditionele traploper kopen: wat levert dit je op?

Gepost op: 21 juli 2020

Delen  

Trapbekleding is verkrijgbaar in allerlei varianten, stijlen en soorten. Of je nu van houten bekleding, stoffen bekleding of van andere materiaalsoorten en stijlen houdt: er is op dit gebied echt volop keuze voor de hedendaagse kritische consument. De laatste maanden staat één specifiek soort trapbekleding weer volop in de belangstelling van mensen die hun trap willen renoveren: de traditionele traploper. Maar wat is dit eigenlijk voor soort traploper en waarom is deze traplopersoort op dit moment zo gewild ?
Traditionele traplopers: een definitie

Traplopers in traditionele stijl zijn traplopers die gemaakt zijn van klassieke stoffen met authentieke patronen en kleuren. Het zijn eigenlijk retro of vintage traplopers, die vaak donkere kleuren hebben (zoals donkerrood, bruin of zwart) en voorzien zijn van klassieke motieven en patronen. De klassieke traploperstof wordt hierbij met lijm, nagels of met metalen buizen vastgezet op de trap, waardoor een authentieke uitstraling ontstaat.
Wat levert een klassieke traploper zoal op?

De belangrijkste functie van een authentieke traploper is om slijtage aan houten trappen te voorkomen. Door de bekleding blijft de trap mooi en strak. En natuurlijk, dat is het tweede voordeel van de traploper, zorgen traplopers voor een stijlvol en elegant interieur in de trappengang. Ze zien er gezellig, warm en knus uit en zorgen zo voor een hoop extra sfeer en beleving in huis. Een derde reden om een traditionele traploper te plaatsen op je trap, is het vergroten van de veiligheid. Traptreden waar geen stof, bekleding of een metalen traploper op is bevestigd, kan gevaarlijk glad worden. Denk aan vocht dat op de traptreden komt en een spekglad oppervlakte veroorzaakt. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als jij of een van je kinderen hierover uitglijdt en van de trap af valt. Ten slotte zijn authentieke traplopers ideaal omdat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Ze zijn donker van kleur, waardoor vlekken minder snel opvallen. En het reinigen van de stoffen traptreden met een stofzuiger is gemakkelijk en snel gebeurd. Kortom: er zijn redenen genoeg om een traditionele stoffen traploper op je trap aan te brengen.
Traplopers gaan tegenwoordig lang mee

De synthetische stoffen die voor klassieke traplopers gebruikt worden, zijn niet alleen visueel mooi om te zien, maar gaan ook erg lang mee. De stoffen zijn slijtvast en kunnen er daardoor zonder problemen jarenlang tegenaan. Daarbij is de grote keuze die er is qua patronen, stijlen en kleuren meer dan aantrekkelijk. Klassiek en traditioneel zijn immers verzamelnamen waar een hoop stijlen en patronen onder te rangschikken zijn. Maar gelukkig heb je dus voldoende keuze als je dit type traploper wilt kopen!