Wat is de meerwaarde van een ervaren stoffeerder? Lees hier alle voordelen!

Gepost op: 14 april 2021

Delen  

Meubilair in woningen en zeker ook meubilair in kantoorpanden heeft helaas niet het eeuwige leven. Hetzelfde geldt ook voor andere soorten stoffen die in huis gebruikt worden, zoals stoffen trapbekleding of tapijtstof. De laatste jaren is er een trend gaande waarbij veel mensen, zowel particulieren als bedrijfseigenaren, ervoor kiezen om een meubelstoffeerder of stoffeerder voor trapbekleding in te schakelen als de stof versleten of lelijk geworden is. Vanwaar deze trend? Wat is de meerwaarde van een meubelstoffeerder of een allround stoffeerder jouw meubels, trap en/of spullen te laten renoveren? Je leest het in dit artikel!

Een meubelstoffeerder bespaart je een hoop geld

Wie kiest om een ervaren stoffeerder zijn of haar meubels te laten opknappen, kan daarmee een hoop geld besparen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je meubels of de trapbekleding gewoon nieuw te kopen. Maar de prijzen die tegenwoordig gevraagd worden voor nieuw meubels of stoffen om je trap mee te bedekken, zijn de afgelopen jaren opgelopen. Door te kiezen voor renovatie van je meubelstoffen of de trapbekleding, kun je - zeker bij grotere oppervlakten - door stoffering al snel tientallen tot honderden euro's besparen. En dat is natuurlijk mooi meegenomen in deze dure tijd!

Bestaande meubels opnieuw laten stofferen is een duurzame keuze

Een ander pluspunt van het inschakelen van een stofferingsbedrijf is het feit dat je op deze manier bijdraagt aan een duurzame samenleving. Je hergebruikt bestaand meubilair en hoeft dit niet weg te gooien. En dat is natuurlijk goed voor het milieu. Door houten frames van meubels en bestaande trappen te hergebruiken, hoeven er geen extra grondstoffen zoals hout of metaal gebruikt te worden. En dat scheelt naast bomenkap ook winning van ijzererts en metaal. Nodeloos te zeggen dat het goed is voor het milieu en klimaat als het hergebruik van bestaande materialen en grondstoffen wordt gestimuleerd. Door je meubels opnieuw te laten stofferen of de trap van een nieuw tapijt te voorzien, doe je aan deze goede ontwikkeling mee.

Er zijn veel keuzemogelijkheden qua stofsoorten, kleuren en stijlen

Het mooie van een stoffeerderij inschakelen voor de herbekleding van je trap of meubels, is dat er een haast onbeperkte keuze is op het gebied van stofsoorten, kleuren en stijlen. Of je nu houdt van meer neutrale kleuren als grijs, zwart of wit, die een strakke en moderne uitstraling hebben, of liever gaat voor warme en vrolijke kleuren, al dan niet met patronen: een stoffeerderij kan al je wensen waar maken. Goede stoffeerdersbedrijven lichten hun klanten uitgebreid in over de opties qua kleuren, motieven en stijlen de mogelijkheden zijn. En reken maar dat er veel te kiezen valt!